ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ РАФІНОВАНОЇ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ - РАЦУК, МАРІЯ; ЮРОВА, ТЕТЯНА; БЄЛКА, АЛІНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті наведено результати дослідження показників якості та безпечності рафінованих соняшникових олій різних торгових марок. Проведено аналіз повноти маркування зразків рафінованої соняшникової олії, визначено показники кольору, прозорості, смаку та запаху обраного асортименту олій. За допомогою високоефективної рідинної хроматографії досліджено наявність в обраних зразках олії залишкових кількостей пестицидів, кватів та поліциклічних ароматичних вуглеводнів.
Keywords: олія соняшникова; технологія виробництва олії; експертиза; якість; безпека