ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ МОДЕЛЮВАННЯ ЗАГРОЗ - ПОКОТИЛО, ОЛЕКСАНДРА; БАЙЛЮК, ЄЛІЗАВЕТА; ЩУР, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті наводяться результати аналізу програмного забезпечення для моделювання загроз, зокрема розглянуто найпопулярніші інструменти Microsoft Threat Modeling Tool, OWASP Threat Dragon, ThreatModeler, IriusRisk та SecuriCAD.  Визначено їх основні функції, можливості та обмеження, продемонстровано загальний вигляд побудованих моделей. На основі проведеного аналізу складено таблицю з результатами порівняння розглянутих програмних засобів згідно критеріїв, які найчастіше враховуються при виборі засобів для моделювання загроз. Використовуючи отримані результаті та наведену математичну модель, визначено числові значення наступних показників ефективності для кожної з програм по шкалі від 1 до 5: зручність використання, час моделювання,  рівень деталізації, спектр виявлення загроз, рівень підтримки, можливість інтеграції з іншими інструментами.
Keywords: метод моделювання; стандарти безпеки; показники ефективності; Microsoft Threat Modeling Tool; OWASP Threat Dragon; ThreatModeler; IriusRisk; SecuriCAD