ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ БРЕНДУ ОДЯГУ - КОНДРА, АРТУР; КУНАНЕЦЬ, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Актуальність. Актуальність дослідження полягає в реалізації клієнтської частини з допомогою чат-боту, що робить інтерфейс простим для клієнта і допомагає адміністратору отримати детальну статистику дій клієнтів для подальшої аналітики. Інтелектуальна інформаційна сиcтема електронної комерції бренду одягу використовує базу даних і фільтрує інформацію, яка відповідає запиту користувача.Метою даної роботи є аналіз етапів розроблення програмного продукту, який допомогає клієнту підібрати товар та здійснити замовлення одягу. Також таку систему можна було б застосовувати як універсальний продукт для будь-яких видів електронної комерції одягу.Завданням роботи є розроблення програмного продукту, в якому реалізовано алгоритм, що дозволятиме підбирати товари та додавати їх в кошик для замовлення. Програмний продукт складається з чат-бота та веб-застосунку. Чат-бот призначений для клієнтів і сприяє перегляду наявних товарів, обиранню потрібної кількості товарів і додаванню цих товарів в кошик, також надає можливість переглянути список всіх товарів, що є в кошику. Веб-застосунок призначений для адміністратора, і дозволяє  редагувати контент, відслідковувати діяльність клієнтів та переглядати кошик клієнтів [1].Методи дослідження: методи системного аналізу, методи причинно-наслідкового аналізу, методи прямого структурного аналізу, метод аналітичної ієрархії.Об’єкт дослідження – процес підбору та замовлення товарів з боку клієнта та створення категорій, товарів та перегляд кошиків клієнтів, редагування контенту з боку адміністратора.Предметом дослідження є моделі, методи і засоби розроблення інтелектуальної інформаційної системи електронної комерції бренду одягу.
Keywords: інтелектуальна інформаційна система; електронна комерція; бренд одягу; клієнти; чат-бот; адміністратор; програмний продукт; товар; контент