ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМАХ - АНТОНЕНКО, АРТЕМ; ПАХОМОВ, МИХАЙЛО; КАЛИТА, ТЕТЯНА; ГАЛЕТА, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Стрімкий розвиток штучного інтелекту та його інтеграція з автоматизацією виробництва започаткували зміни в комерційній діяльності підприємств. Компанії та комерційні підприємства зосереджуються на застосуванні штучного інтелекту разом із вдосконаленням автоматизації виробництва, щоб досягти нових висот майстерності та досконалості. У цій статті наводиться характеристика застосування штучного інтелекту та автоматизації, щоб продемонструвати, як штучний інтелект і автоматизація взаємопов’язані, як вони можуть бути ефективнішими, коли працюють як єдине ціле, і які конкурентні переваги вони можуть запропонувати. Поєднання штучного інтелекту та автоматизації змінило спосіб роботи підприємств. Завдяки інтеграції цих технологій компанії можуть оптимізувати свою діяльність, вдосконалити свої продукти та послуги та підвищити загальну ефективність. Однією з головних переваг використання штучного інтелекту та автоматизації є те, що це дозволяє підприємствам швидко й точно обробляти й аналізувати великі обсяги даних. Це особливо важливо в таких секторах, як фінанси, де рішення повинні прийматися швидко на основі даних у реальному часі. Ще одна перевага використання штучного інтелекту та автоматизації полягає в тому, що це дозволяє компаніям скорочувати витрати на оплату праці, одночасно підвищуючи продуктивність. Автоматизація може виконувати повторювані та повсякденні завдання, звільняючи співробітників від зосередження на більш важливих завданнях, які вимагають людського дотику. Штучний інтелект також може допомогти в прийнятті рішень, аналізуючи дані та надаючи інформацію, яку люди можуть упустити. Загалом, поєднання штучного інтелекту та автоматизації надає підприємствам значні можливості для покращення своєї діяльності та отримання конкурентної переваги. Однак для компаній важливо ретельно розглядати потенційні ризики та проблеми, пов’язані з цими технологіями, і розробляти стратегії їх пом’якшення. В статті наведено характеристику застосування штучного інтелекту та автоматизації для демонстрації того, як штучний інтелект і автоматизація пов’язані між собою і як вони можуть бути більш оперативними, коли вони працюють як одне ціле, та які конкурентні переваги  вони можуть запропонувати.
Keywords: машинне навчання; індустрія автоматизації; штучна нейронна мережа; автономні обчислення; алгоритми