МЕТОДИКА ІДЕНТИФІКАЦІЇ ТА ОЦІНЮВАННЯ ВАЖЛИВОСТІ ІНФОРМАЦІЙНИХ АКТИВІВ - ТІТОВА , ВІРА; КЛЬОЦ, ЮРІЙ; КАЛЬЧУН, БОГДАН; КУВІЛА, АННА; РАК, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У даній статті було проведено аналіз стандартів та практик у галузі ідентифікації та оцінювання важливості інформаційних активів організації. Було розглянуто підходи та способи ідентифікації та оцінювання важливості інформаційних активів організації при оцінці ризиків інформаційної безпеки. На підставі отриманих знань було розроблено методику ідентифікації та оцінювання важливості інформаційних активів, яка визначає важливість інформаційного активу на діяльність організації.
Keywords: модель загроз; інформаційна безпека; управління ризиками; інформаційні активи; оцінювання важливості