АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ МАНІПУЛЯЦІЙНИМИ РОБОТАМИ - ФІЛІППОВА, МАРИНА; ДЕМЧЕНКО, МАРІЯ; МИРЗА, ДЕНИС; БОГДАН, ГАЛИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі розглянуто можливості розроблення автоматизованої системи управління маніпуляційними роботами на основі математичної моделі робота та використання мобільного пристрою на платформі Android для дистанційного керування. Акцент зроблено на необхідності системного підходу до управління маніпуляційними механізмами в умовах реального часу, що є критично важливим для забезпечення точності та швидкості виконання завдань у різних сферах діяльності. Використання математичних моделей дозволяє здійснювати деталізований аналіз кінематики та динаміки маніпулятора, що забезпечує оптимальне керування рухами робота та підвищує гнучкість його взаємодії з навколишнім середовищем.
Keywords: маніпуляційна система; математична модель; рівняння Лагранжа; Bluetooth; програма для управління на базі Android; конструювання; моделювання