ВИЗНАЧЕННЯ СИЛОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ВЕРХНЮ ЧАСТИНУ ОРТОПЕДИЧНОГО ТА ПІСЛЯОПЕРАЦІЙНОГО ВЗУТТЯ - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; ПОНОМАРЕНКО, ТЕТЯНА; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Представлені результати по визначенню силового навантаження на верхню частину ортопедичного та післяопераційного взуття з урахуванням згинання підошви. Для визначення сили навантаження на верх післяопераційного ортопедичного взуття в роботі знехтували силами тертя між боковими поверхнями халяв та зовнішніми боковими сторонами ступні. Таким чином, задача була зведена до складання рівнянь рівноваги плоскої системи сил. Для визначення невідомих сил необхідно було скласти систему двох рівнянь рівноваги, які будуть представляти собою алгебраїчні суми проекцій усіх сил на горизонтальну  та вертикальну  осі, які будуть дорівнювати нулю.
Keywords: силове навантаження; ортопедичне та післяопераційне взуття; верхня частина; розподілене навантаження