АНІМАЛІСТИЧНИЙ СТИЛЬ У ДИЗАЙНІ ТРИКОТАЖНИХ ВИРОБІВ - ДЗИКОВИЧ, ТЕТЯНА; ВОРОНА, ІРИНА; ПУСТОВОЙТ, АНАСТАСІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі наведено результати аналізу  досліджень та публікацій з питань розвитку стилю та асортименту чоловічого одягу. На основі сучасної моди та колекцій у різні роки досліджено та проаналізовано питання використання анімалістичного стилю в одязі. Виокремлено та досліджено три напрями використання анімалістичного стилю в одязі, а саме: художнє оформлення одягу орнаментами у вигляді стилізованих малюнків забарвлення шкіри або хутра тварин, композиційне оформлення одягу  образотворчими  орнаментами у вигляді рапортів стилізованих тварин та одяг костюмованого формату у вигляді стилізованого образу тварин. У ході досліджень сформовано таблиці щодо використання у колекціях відомих дизайнерів анімалістичних орнаментів та кольорової гами. За результатами досліджень розроблено ескізний проєкт колекції чоловічого трикотажного одягу в анімалістичному стилі. Спроектовано авторський рапорт орнаменту шляхом художньої стилізації та трансформації візерунка на основі обранного першоджерела, а саме забарвлення шкіри пітона. На його основі розроблено патрон візерунка для в’язання колекції. Для в’язання виробів обрано трикотаж подвійного неповного двоколірного жакардового переплетення та виготовлено промисловий зразок для впровадження у  виробництво.
Keywords: стиль одягу; анімалістичний стиль; трикотаж; чоловічий одяг; трикотаж подвійного неповного жакардового переплетення