ВПЛИВ ПОКАЗНИКІВ ПРУЖНОСТІ ГУМОВОГО ЕЛЕМЕНТА ОПОРИ ДВИГУНА НА ПЕРЕДАЧУ ВІБРАЦІЙ НА КУЗОВ АВТОМОБІЛЯ - КУБІЧ, ВАДИМ; ЧЕРНЕТА, ОЛЕГ; КАНСЬКИЙ, АНТОН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень впливу деформаційної характеристики гумових елементів лівої опори двигуна Z14XEP на гасіння вібрацій, які передаються на кузов автомобіля Opel Астра G (F69) при його роботі на режимі обертів холостого ходу. Визначено межу жорсткості гумового елемента опори двигуна, при якій рівень вібрацій за виміряною амплітудно-частотною характеристикою не відчувається у тактильний спосіб на рульовому колесі у нейтральному положенні та за акустичною складовою при керуванні автомобілем.
Keywords: навантаження; деформація; жорсткість; швидкість відновлення розміру; вібрації; амплітудно-частотна характеристика