МУЛЬТИФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ СИГНАЛІВ ЄМНІСНИХ СЕНСОРІВ - БАРИЛО, ГРИГОРІЙ; ГОЛЯКА, РОМАН; АДАМ’ЯК, ОЛЕГ; САВИЦЬКИЙ, АНДРІЙ; ШКРІБИНЕЦЬ, ВІТАЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень сигнальних перетворювачів  ємнісних сенсорів, в яких використовується аналіз додаткових параметрів, які безпосередньо впливають на результати  вимірювань. Багатофункціональність перетворювача сигналів реалізується за допомогою комутованих конденсаторних схем, які реалізують кулонометричний метод вимірювання. Запропоновано алгоритми керування комутаціією таких схем для введення додаткових режимів вимірювання, які виявляють дестабілізуючі фактори, такі як паразитні ємності та вплив зовнішніх об'єктів, що можуть впливати на точність сигнального перетворення.
Keywords: ємнісний сенсор; багатофункціональний перетворювач сигналів; SPICE-модель; PSoC; комутовані конденсаторні схеми