СУЧАСНІ РІШЕННЯ ТА РОЗВИТОК ОСНОВНИХ МЕТОДІВ І ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАННЯ МАСОВОЇ ЧАСТКИ СІРКИ В НАФТОВИХ ПАЛИВАХ - САФТЮК, ЯРОСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень щодо сучасних рішень та напрямків розвитку основних засобів вимірювання масової частки сірки в нафтових палив. До них можна віднести різні методи аналізу, системи моніторингу, а також пристрої для визначення вмісту сірки з метою забезпечення відповідності палив екологічним та технічним стандартам. Відмічено, що перспективним напрямком розвитку цього сектора є впровадження автоматизованих систем аналізу, інтеграція з цифровими платформами та використання штучного інтелекту для підвищення точності та ефективності вимірювань. Особливу увагу приділено також мініатюризації обладнання та розвитку систем моніторингу, що дозволяє здійснювати безперервний контроль якості палива в реальному часі.Крім того, відзначено важливість розробки екологічно безпечних та енергоефективних методів вимірювання, що відповідають сучасним вимогам до зменшення викидів шкідливих речовин та підвищення енергоефективності процесів.
Keywords: вимірювання сірки; нафтові палива; аналітичні методи; автоматизація; цифрові системи; екологічні стандарти; точність аналізу; системи контролю якості