СУЧАСНІ CMOS СЕНСОРИ ТЕМПЕРАТУРИ - МАЛЮК, ОЛЕКСАНДР; МАРТИНЮК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті представлено огляд сучасних досягнень у сфері CMOS-сенсорів температури. Розглянуто різні типи CMOS-сенсорів, що використовують сигнали в часовій області для підвищення точності та енергоефективності вимірювань. Представлено інноваційні рішення, такі як сенсори з вбудованою компенсацією кривизни та алгоритмами калібрування, що забезпечують високу точність навіть у широкому діапазоні температур. Детально описано архітектуру, принципові схеми та результати досліджень запропонованих сенсорів. Показано, що CMOS-технології є перспективними для реалізації високоточних і компактних температурних сенсорів завдяки їх мініатюрності, інтеграції з цифровими системами та низькій вартості виробництва.
Keywords: CMOS сенсори; температурні сенсори; часова область; калібрування; енергоефективність; інтелектуальні сенсори; компенсація кривизни; висока точність; цифрові системи; мініатюрність