АНАЛІЗ МЕХАНІЗМІВ РЕГУЛЮВАННЯ ПОДАЧІ РЕГУЛЬОВАНИХ АКСІАЛЬНО-ПОРШНЕВИХ НАСОСІВ - ГРЕЧКО, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі проаналізовано механізми регулювання подачі регульованих аксіально-поршневих насосів з поворотною шайбою. Описано роботу систем гідравлічного, електронного та механічного керування кутом нахилу поворотної шайби. Визначено переваги та недоліки даних систем керування, та шляхи подальших досліджень для підвищення їх експлуатаційних характеристик.
Keywords: гідропривід; аксіально-поршневий насос; механізм регулювання подачі; поворотна шайба; методи керування