КОМП’ЮТЕРНИЙ МОДУЛЬ ПРОГРАМИ KDAM ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КІНЕМАТИЧНИХ ТА ДИНАМІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ КУЛІСНОЇ ГРУПИ - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; КОЛИСКО, ОКСАНА; МЕЛЬНИК, ГЕННАДІЙ; КИРИЧЕНКО, АНТОН; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Структурний модуль комп’ютерної програми KDAM для визначення кінематичних та динамічних параметрів кулісної групи механізмів машин текстильної та легкої промисловості дозволяє визначати координати, проекції швидкостей та прискорень центру мас куліси, кулісного каменю та точок приєднання ланок груп Асура на кулісу та кулісний камень. При динамічному аналізі роботи кулісної групи визначаються проекції повної реакції в шарнірах між кривошипом та кулісним каменем, між кулісним каменем та кулісою, між кулісою та нерухомою опорою. У випадку приєднання кулісного каменемю до нерухомої опори визначаються проекції повної реакції в шарнірах між кривошипом та кулісою, між кулісою та кулісним каменем, між кулісним каменем та нерухомою опорою. Отримані результати використовуються в програмі для оцінки напруженості технологічних процесів текстильної промисловості при визначенні зміни відносного натягу нитки по зонам заправки на текстильному обладнанні.