ПЕРСПЕКТИВИ ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ НАТУРАЛЬНИХ ВОЛОКОН ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ВИРОБІВ ВІЙСЬКОВО-ПОБУТОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - ПАРАСКА, ОЛЬГА; НЕГОРУЙ, ВІТА; РЕЗНІКОВА, ВЕРОНІКА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В статті наведено результати досліджень властивостей натуральних матеріалів: бавовняних, лляних, конопляних, джутових, вовняних та з натурального шовку. Наведено порівняльні характеристики тканин з натуральних волокон рослинного і тваринного походження. Охарактеризовано споживчі властивості натуральних волокон та перспективи їх застосування при створенні одягу військово-побутового призначення.