ОДЕРЖАННЯ КАЛЬЦІЙ-ФОСФАТНИХ ПОКРИТТІВ НА СПЛАВІ TI-AL-V ДЛЯ РЕКОНСТРУКТИВНОЇ ХІРУРГІЇ - КАЛІНІЧЕНКО, ОЛЕГ; КОВАЛЬОВ, ССТАНІСЛАВ; СУХИЙ, КОСТЯНТИН; ЄФАНОВ, ВОЛОДИМИР; СУХИЙ, МИХАЙЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Зростаюча потреба у вдосконаленні імплантатів та засобів медичної реабілітації національного виробництва ставить перед українськими науковцями завдання розробити нові технології, що відповідають сучасним стандартам якості та ефективності. Роботу присвячено синтезу та дослідженню властивостей кальцій-фосфатних покриттів на титановому сплаві Ti-6Al-4V, отриманих методом анодно-іскрового оксидування. Це є ключовим аспектом забезпечення медичних потреб нашої країни в умовах надзвичайних ситуацій та постійної підтримки здоров’я нації.