ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІЧНИХ НАВАНТАЖЕНЬ У ПРИВОДІ ПІДЙОМУ МОСТОВОГО КРАНА - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, ВІКТОР; ЯРЕМЕНКО, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі досліджено динамічні навантаження у канатах приводу підйому мостового двобалкового крану, вантажопідйомністю 15 т, при перевантаженні вантажів з напівагонів на складі відкритого типу порту у режимі підйому з “підхопленням” та з “основи”. Одними з основних елементів мостових кранів є приводи підйому, котрі значною мірою впливають на їх цінові та технологічні можливості Для дослідження динамічних навантажень у канатах використано електротензометричний метод. Аналіз отриманих результатів показав, що зміна зусилля у гілках канату з часом має коливний характер, залежить від ваги вантажу, досягає граничних значень при в режимі з „підхопленням”.