РОЗВИТОК ГЛОБАЛЬНО РОЗПОДІЛЕНИХ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ ІНФРАСТРУКТУР - ЯСІНСЬКИЙ, АНДРІЙ; СОЛОВЕЙ, ЛЮДМИЛА; ГРИСЮК, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Розподілені обчислювальні системи – це сучасний тренд розвитку комп’ютерних технологій, викликаний розвитком обчислювальних потужностей та розширенням послуг глобальної мережі. GRID технологія покликана забезпечити гнучкий, безпечний і скоординований загальний доступу до ресурсів. У статті розглянуто характеристики розподілених обчислювальних інфраструктур. Уточнено поняття «розподілені обчислення», «GRID технологія». Виконано порівняння та аналіз можливостей розподілених технологій, типів GRID-систем як засобу спільного використання ресурсів; напрямків подальших досліджень, використання, розвитку та впровадження.