ЗАСТОСУВАННЯ ОЗОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ У РОСЛИННИЦТВІ - ЩЕРБАТЮК, ТЕТЯНА; АНДРЕЄВА, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Наведено стислий огляд опублікованих у рецензованих виданнях протягом останніх трьох років досліджень, присвячених результатам застосування озону у рослинництві. Проаналізовано три напрями використання цього реагенту: 1) зменшення концентрації фунгіциду, підвищення зростання та якості овочевих культур за допомогою фертигації; 2) збереження свіжості фруктів, ягід та овочів; 3) обробка зернової сировини під час сушіння озоноповітряною сумішшю.