ДІАГНОСТИЧНІ ПАРАМЕТРИ ОБ’ЄКТА МОДЕЛІ - КУТІНА, МАРИНА; КОВАЛЬОВ, АРТЕМ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Запропоновано метод аналізу моделі діагностики для визначення параметрів, які використовуються для властивостей моделі і оцінки її елементів, а саме визначення області впливу параметрів графа, розділу моделі незалежної частини укладання вершини графа. Вершини моделі графа за допомогою інтегрального показника, а ребра графа оцінюються за кількістю інформації, яку вони передають. На сьогоднішній день залишаються актуальними вимоги щодо ефективного функціонування та розвитку електричних мереж. При значній розвиненості мереж спостерігається істотний дисбаланс навантаження в окремих його елементах. За останні роки значно зросло навантаження на розподільні мережі, що живлять переважно побутових споживачів та суттєво знизилось споживання електричної енергії промисловим сектором.