ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ МІСЦЯ ДОСЛІДЖЕННЯ МОРФОЛОГІЧНОГО СКЛАДУ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ - ІЛЛЯШ, ОКСАНА; БРЕДУН, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі визначені чинники, що впливають на процеси формування морфологічного складу твердих побутових відходів, утворених в територіальних громадах. На основі даних чинників виконана типізація територіальних громад Полтавської області з урахуванням особливостей адміністративного устрою, демографічних, архітектурно-планувальних, соціально-економічних аспектів, специфіки існуючої системи поводження з відходами та сформовано перелік критеріїв для обґрунтування вибору місця проведення досліджень морфологічного складу побутових відходів. За обраними критеріями обґрунтовано вибір Котелевської територіальної громади в якості об’єкту дослідження в рамках реалізації українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Дослідження складу твердих побутових відходів та їх ресурсного потенціалу».