ОЦІНКА ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ МАТЕРІАЛІВ ЯК ІНСТРУМЕНТ УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСІВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ПРИНЦИПІВ КРУГОВОЇ ЕКОНОМІКИ ВИРОБНИЦТВ - ІВАНІШЕНА, ТЕТЯНА; МАНДЗЮК, ІГОР; ТРУХІНА, ОКСАНА; ПЕКАРСЬКА, ВАЛЕРІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі проаналізовано спектр матеріалів, які використовують для виготовлення виробів легкої промисловості. Для покращення екологічних характеристик матеріалів та удосконалення виробничих процесів легкої промисловості проведено оцінку життєвого циклу виробів легкої промисловості, виготовлених на основі первинної та вторинної сировини. Встановлено інвентаризаційні потоки при виготовленні матеріалів, визначено вплив процесів виробництва на екологічні класи, запропоновані основні механізми для менеджменту таких процесів.