ДОСЛІДЖЕННЯ ТОЧНОСТІ ВДОСКОНАЛЕНИХ МЕТОДІВ РОЗРАХУНКУ ПАРАМЕТРІВ ГЕРМЕТИЧНОСТІ БЕЗЗМАЩУВАЛЬНИХ ПОРШНЕВИХ УЩІЛЬНЕНЬ - ТИМОЩУК, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
На основі теорії стохастичних полів були розроблені методи розрахунку герметичності беззмащувальних поршневих ущільнень для виконання інженерних методик обчислень, призначені для галузі машинобудування. Мета роботи полягає в проведенні аналізу точності вдосконалених методів розрахунку параметрів герметичності беззмащувальних поршневих ущільнень. Досліджена залежність щільності каналів натікання від комплексу умов контактування поршневих ущільнень. Аналіз точності показує, що залежність щільності каналів натікання від комплексу умов контактування носить е прогнозовано характер. Для визначення щільності каналів виведена точна формула, яка залежить від спектральних моментів та ефективного рівня деформації. Значення, розраховані за точною та розрахунковою формулою щільності каналів різняться не більше, ніж на 0,045%.