ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ НА ТЕХНІЧНИЙ СТАН ГІДРОЦИЛІНДРІВ ВИЛОЧНОГО НАВАНТАЖУВАЧА - СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, ВІКТОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі наведено дослідження впливу умов експлуатації на технічний стан гідроциліндрів вилочного навантажувача. Об’єкти досліджень використовують для перевантажень вантажів у морському порту. Встановлено види дефектів деталей гідроциліндрів, котрі виникають у процесі експлуатації. Аналіз отриманих даних показав, що ущільнення є найбільш слабкою ланкою гідроциліндрів, у процесі роботи зношуються не тільки ущільнень, а й штоки та гільзи, що призводить до збільшення витоків робочої рідини, зниження коефіцієнту корисної дії, втрати працездатності.