РЕКОМЕДАЦІЙНА СИСТЕМА ДЛЯ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ - КОНДРА, АРТУР; ЛОЙКО, НАЗАРІЙ; ПАСІЧНИК, СЕРГІЙ; КУНАНЕЦЬ, НАТАЛІЯ; МАШІКА , ГАННА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Потреба у туризмі в сучасному суспільстві обумовлена різноманітними факторами та відображає комплексні аспекти сучасного життя. Туризм надає можливість людям досліджувати нові культури, традиції, мови та звичаї, сприяючи розумінню та взаємній повазі між різними національностями. Зростаючий рівень стресу та напруженості в сучасному житті створює потребу в відпочинку та релаксації. Туризм дозволяє людям відірватися від повсякденних звичайностей, зануритися в природу або насолоджуватися культурними подорожами. Туризм стає важливим сегментом глобальної економіки, забезпечуючи робочі місця, сприяючи розвитку місцевих галузей та стимулюючи інвестиції в інфраструктуру. Подорожі відкривають нові можливості для освіти та самовдосконалення. Люди отримують нові знання, розвивають свій світогляд та розширюють горизонти через взаємодію з іншими культурами. Туризм може сприяти соціальній інтеграції, особливо для менш розвинених регіонів. Взаємодія між туристами та місцевими мешканцями сприяє взаєморозумінню та розвитку соціокультурних відносин. Зростаюча екологічна свідомість призводить до популярності екологічно чистих форм туризму, таких як екотуризм та подорожі в природні резервати, сприяючи збереженню навколишнього середовища. Туризм може допомагати країнам, регіонам чи містам створювати позитивний імідж, привертаючи увагу та підвищуючи їхню привабливість для туристів та інвесторів. Сукупність цих факторів визначає та обумовлює потребу у туризмі в сучасному суспільстві, роблячи його важливим аспектом людського життя та міжнародних відносин. В Україні туризм визнано однією з галузей, що потребують пріоритетного розвитку і потребує використання інформаційних технологій та систем. Метою даної роботи є аналіз процесів створення інформаційної системи для туристичної галузі. Об’єкт дослідження це процес створення рекомендаційної системи. Предметом дослідження є – методи та засоби розроблення рекомендаційної системи.