СТВОРЕННЯ МЕТОДОЛОГІЇ ВИЗНАЧЕННЯ КІНЕМАТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК РУХМОМИХ ОБ’ЄКТІВ СКЛАДНОЇ ОБ’ЄМНОЇ КОНФІГУРАЦІЇ - ГОРОХОВСЬКИЙ, ВІКТОР; ГОРДЄЄВ, АНАТОЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі розглянуто питання інженерного аналізу технічних систем засобами комп’ютерного моделювання, зокрема розрахунок кінематичних та динамічних характеристик рухомого транспорту з використання системи інженерного аналізу SOLIDWORKS, що дозволяє проводити чисельні експерименти визначення їх характеристик, а саме масових, координат центру ваги з метою підвищення точності розрахунків при аналізі дорожньо-транспортних пригод. Запропоновано методологію на основі комп’ютерного моделювання у SOLIDWORKS для вирішення завдання визначення критичних швидкостей при русі транспортного засобу на повороті з перекиданням. Отримані результати у вигляді графіків надають можливість аналізувати вплив різних параметрів складного рухомого об’єкту при повороті та можуть бути застосовані при проведенні експертно-криміналістичних досліджень для підвищення якості висновків.