ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ГРАНУЛОМЕТРИЧНОГО СКЛАДУ ПІДІРВАНОЇ МАСИ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОЦЕСУ ЕКСКАВАЦІЇ ПРИ РОЗРОБЦІ БУДІВЕЛЬНИХ ГІРСЬКИХ ПОРІД - ШВЕЦЬ, ЄГОР; ГРИГОР’ЄВ, ЮЛІАН; ЛУЦЕНКО, СЕРГІЙ; КУХАР, ВОЛОДИМИР; ФЕСЕНКО, ЕДУАРД (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Метою даного дослідження є аналіз дослідження ступеня впливу кускуватості гірничої маси на продуктивність навантажувального обладнання. Для удосконалення розкривних робіт та підвищення ефективності роботи виймально-навантажувального обладнання розглянуто умови розробки щебеневих кар’єрів. Визначення напрямків дослідження, що пов’язане з аналізом сучасного стану гірничих робіт на кар’єрах, оглядом літературних джерел із удосконалення розкривних робіт в умовах кар’єру, дозволяє сформулювати цілі, завдання з обґрунтування технологічної схеми використання обладнання циклічної дії. Виконано аналіз чинників, що впливають на продуктивність обладнання циклічної дії у вибоях кар’єру. Під час досліджень застосовано статистичні методи обробки результатів, теорію масового обслуговування під час планування продуктивності обладнання протягом зміни. Основна частина роботи зосереджена на дослідженні впливу основних параметрів буропідривних робіт на якість підготовки гірничої маси, а також методів розрахунку параметрів буровибухових робіт на заданий гранулометричний склад гірничої маси.