ЛЕГУВАННЯ СТАЛІ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАХИСТ ПРОТИ КОРОЗІЇ - БУРЛАКА, СЕРГІЙ; ЧУБЕНКО, НАЗАРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Корозія сталі є серйозною проблемою для багатьох галузей промисловості, включаючи будівництво, машинобудування та інші інженерні дисципліни. У статті досліджується вплив легування на підвищення корозійної стійкості сталі, шляхом введення в її склад таких елементів, як хром, нікель, молібден, ванадій та мідь.