АВТОМАТИЗОВАНЕ ПРОЄКТУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНИХ СХЕМ РОЗКРОЮ МАТЕРІАЛІВ ПРЯМОКУТНОЇ ФОРМИ НА ДЕТАЛІ ГАЛАНТЕРЕЙНИХ ВИРОБІВ - ЧУПРИНКА, ВІКТОР; НАУМЕНКО, БОГДАН; ЧУПРИНКА , НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі розглянута задача впровадження комп’ютерних технологій в підготовчо-розкрійне виробництво виробів галантереї, а саме розробка алгоритмів та програмного продукту для автоматизованого проєктування розкрійних схем матеріалів прямокутної форми на деталі галантереї. В цій задачі було виділено декілька проміжних задач, які вирішуються послідовно одна за другою, а саме: генерування множини допустимих розкладок; проєктування множини допустимих секцій із комбінації згенерованих розкладок; вибір набору секцій із множини спроєктованих допустимих секцій, які забезпечують виконання технологічних вимог до розкрійних схем та раціональне використання матеріалу при розкрою за спроєктованою схемою розкрою. Таке розбиття основної задачі на три послідовні проміжні задачі дозволило розробити алгоритми вирішення цих задач. Розроблені алгоритми були в програмний продукт для автоматизованого проєктування раціональних схем розкрою матеріалів прямокутної форми на деталі галантерейних виробів.