ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ АТОМНОЇ ЕНЕРГІЇ В МИРНИХ ЦІЛЯХ - ТАРАСЕНКО, МИКОЛА; КОЗАК, КАТЕРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статі проаналізовано питання майбутнього мирного використання атомної енергетики та термоядерної енергії, яка є майже ровесницею створення атомної бомби. Визначено існуючі переваги і недоліки експлуатації атомних електростанцій та спрогнозовано майбутнє цивільної атомної енергетики і можливість реалізації незатухаючого термоядерного синтезу.