МОДЕЛЮВАННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПРОЦЕСІВ ЗА ДОПОМОГОЮ МАТЕМАТИЧНИХ ТА КОМП’ЮТЕРНИХ ПІДХОДІВ - КОВАЛЬЧУК, МИКИТА; БОНДАРЕНКО, СТЕФАНІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Стаття присвячена моделюванню логістичних процесів за допомогою математичних і комп’ютерних підходів. Розглядаються методи оптимізації маршрутів доставки і управління запасами для зменшення витрат та підвищення ефективності логістичних систем. Використано математичні моделі, зокрема алгоритм Дейкстри для маршрутизації, та формули для управління запасами. Результати показують, що запропоновані моделі дозволяють ефективно знижувати витрати і покращувати загальну продуктивність.