ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ЗРІЗУВАНОГО ШАРУ КІНЦЕВОЮ РАДІУСНОЮ ФРЕЗОЮ - ОСИПЧУК, ОЛЕКСІЙ; ДЗЮМАН, БОГДАН; ОХРІМЕНКО, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі представлено методику визначення параметрів зрізуваного шару для кінцевих радіусних фрез. Проаналізовано вплив геометричних параметрів кривої радіусу кромки, таких як радіус кромки, початок та кінець кривої, і кути нахилу кромки, на товщину шару, що зрізається. Показано, що величина зрізуваного шару незначно змінюється залежно від напрямку подачі (зустрічне або попутне різання). Проведено розрахунки для знаходження товщини зрізуваного шару для різних параметрів інструменту та умов обробки, виявлено, що форма і величина зрізуваного шару залежать від роботи попереднього зубця. Результати дослідження дозволяють поліпшити якість обробки та продуктивність фрезерування.