ПРОЄКТУВАННЯ АРХІТЕКТУРИ ПРОГРАМНОЇ СИСТЕМИ ЦИФРОВОГО ДВІЙНИКА З НЕВИЗНАЧЕНІСТЮ ДАНИХ - ПЕНЯ, ОЛЕКСАНДР; СУЛЕМА, ЄВГЕНІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі запропоновано універсальну архітектуру програмної системи цифрових двійників з різними джерелами невизначеності в даних. Запропонована архітектура використовує сервіс-орієнтований підхід для забезпечення незалежності модулів та можливості масштабування. Розглянуто компоненти системи, їх особливості та доцільні технології реалізації.