КОНЦЕПЦІЯ ПОБУДОВИ ВИМІРЮВАЛЬНО-КЕРУЮЧИХ МОДУЛІВ ДЛЯ ОБ’ЄКТІВ КРИТИЧНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ - КОЧАН, ОРЕСТ; БИКОВИЙ, ПАВЛО; ЗАСТАВНИЙ, ОЛЕГ; САЧЕНКО, АНАТОЛІЙ; КОЧАН, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У даній статті розглянута концепція побудови інтелектуальних вимірювально-керуючих модулів, які призначені для експлуатації у складі систем моніторингу та керування об’єктів критичної інфраструктури. Пропонована концепція дає змогу забезпечити високу інформативність і живучість вимірювально-керуючих модулів, а також високу достовірність отримуваних результатів вимірювання та формування керуючої дії не лише у нормальних та робочих умовах експлуатації, а і в умовах аварій та пост-аварійних ситуацій. Такі переваги досягаються за рахунок вбудованої системи метрологічного забезпечення. Її апаратна частина базується на методах визначення похибки, які інваріантні до похибок елементів.