АКТУАЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІНГРЕДІЄНТІВ НА РОСЛИННІЙ ОСНОВІЗ МЕТОЮ ЗНИЖЕННЯ ВМІСТУ НІТРИТНИХ СПОЛУК У М’ЯСНИХ ПРОДУКТАХ - СТЕПАНОВА, ТЕТЯНА; СТАРИНСЬКИЙ, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В роботі наведено результати досліджень використання рослинних інгредієнтів з метою зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції. Проаналізовано роль нітратів та нітритів в технології м’ясних продуктів, досліджено шляхи зниження вмісту нітритних сполук у м’ясній продукції без погіршення показників якості та безпечності готового продукту та доцільності використання водного екстракту листя жимолості як природного консерванту для м’ясних продуктів. Запропоновано використання водного екстракту листя жимолості з антибактеріальною метою.