ТЕОРЕТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРІОРИТЕТНИХ ТЕХНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ БУРОВИХ УСТАНОВОК У КОНТЕКСТІ ГІРНИЧОДОБУВНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ РЕСПУБЛІКИ УЗБЕКИСТАН - ХАІТОВ, ОДІЛЛЖОН; ГУЛМУРАДОВ, ДЖАВОХІР; КАРАМОВ, АЛІШЕР; КУТТИБАЄВ, АЙДАР; ШВЕЦЬ, ЄГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Метою даного дослідження є аналіз технічної ефективності та інших технологічних характеристик бурових верстатів СБШ, що широко використовуються в гірничодобувній промисловості Республіки Узбекистан, порівняння їх із сучасною буровою установкою Epiroc Pit Viper 231E та виявлення необхідних факторів для їх широкого використання та валідації. Основна частина роботи зосереджена на оцінці технічних характеристик та параметрів бурових верстатів СБШ-250 з точки зору ефективності буріння з подальшим технічним аналізом та порівнянням з буровою установкою Epiroc Pit Viper 231E, яка відповідає технічним вимогам в аналогічному порядку. Крім того, чудові можливості цих сучасних бурових верстатів, особливо Epiroc Pit Viper 231E, підкреслюються з точки зору їх додаткових можливостей, порівняно з традиційними буровими верстатами, такими як серія СБШ. Враховуючи всі фактори, очікується, що виробничі потужності з оснащення підприємств з видобутку корисних копалин відкритим способом в Республіці Узбекистан такими технологіями, як нові бурові установки Epiroc Pit Viper 231E, значно зростуть.