ВИКОРИСТАННЯ МАШИННОГО НАВЧАННЯ ДЛЯ ОБРОБКИ ДАНИХ НА МІКРОКОМП’ЮТЕРАХ - ГНАТЮК, ОЛЕКСАНДР; СМОЛІНСЬКИЙ, ЮРІЙ; ВИНТУ, АРТУР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Машинне навчання - це метод аналізу даних, який автоматизує побудову аналітичної моделі. Це галузь штучного інтелекту, яка ґрунтується на ідеї, що машини повинні вміти вчитися та адаптуватися через досвід. Воно тісно пов’язане з обчислювальною статистикою, яка робить прогнози на основі статистичних даних, зібраних комп’ютером. Його іноді плутають з інтелектуальним аналізом даних, але це більше орієнтоване на аналіз розвідувальних даних, тоді як машинне навчання містить складні алгоритми, які використовуються в основному для прогнозування, коли машинне навчання концентрується на прогнозуванні на основі вже відомих атрибутів, отриманих через навчальні дані, тоді пошук даних більше фокусується на пошуку невідомих атрибутів у будь-яких даних. атрибутів у будь-яких даних.