ВІБРОТРАНСПОРТЕР ДЛЯ ЗАВАНТАЖЕННЯ ЗМІШУВАЧА ХАРЧОВИХ СУМІШЕЙ - СПІРІН, АНАТОЛІЙ; ВОЛИНЕЦЬ, ЄВГЕНІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Рівномірна подача компонентів в змішувальну камеру є однією з головних запорук якісного виконання цього технологічного процесу. Наразі має місце відсутність надійних живильників для змішувачів харчових сумішей, особливо малої продуктивності. Це спонукало проведення аналітичних досліджень які дають змогу розробити ефективну конструкцію живильника, визначити раціональні параметри його роботи. Як показав аналіз існуючих конструкцій живильників сипких матеріалів, задачу забезпечення дозованої подачі насіння або інших частинок в малих об’ємах до робочої камери змішувача можна вирішити шляхом застосування коливних конвеєрів, в яких процес транспортування здійснюється за рахунок коливань високої частоти з малою амплітудою. Аналіз руху насінини по площині, що коливається, дозволив визначити вплив основних факторів на раціональні параметри, що забезпечують надійну дозовану подачу насіннєвої маси до змішувача малої продуктивності. Проведені аналітичні та експериментальні дослідження дозволили запропонувати раціональні конструктивно-технологічні параметри живильника для змішувача харчових сумішей малої продуктивності.