ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ КОНТРОЛЮ ПОЛОЖЕННЯ ПЛОСКИХ ДЕТАЛЕЙ З АСИМЕТРІЄЮ ПОВЕРХОНЬ СТРУМЕНЯМИ ПОВІТРЯ - ПУНДИК, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В статті проведено дослідження способу контролю положення плоских деталей взуття, які мають асиметрію шорсткості поверхонь, за допомогою струменів повітря. Для виконання експериментальних досліджень був спроектований і виготовлений експериментальний стенд, а також розроблена схема для визначення зусилля переміщення деталі на позицію контролю. Визначення зусилля переміщення деталі на позицію контролю проводилось методом електротензометрії. Встановлено параметри камер, а саме – кут нахилу сопел та кількість сопел для максимального зусилля переміщення.