РОЗРОБКА МЕТОДУ ФУНКЦІОНУВАННЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗОВАНИХ КОМП’ЮТЕРНИХ СИСТЕМ ПРИ ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМИ СПАДКОЄМНОСТІ - ОНАЦЬКИЙ, ВІТАЛІЙ; САВІНОВ, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі проведено аналіз складнощів, пов’язаних з передачею майна, та огляд можливостей використання смарт-контрактів як ефективного інструменту для автоматизації цього процесу до спадкоємців у контексті децентралізованих систем. Запропоновано використання смарт контракту у блокчейні для вирішення проблеми спадкоємності, що відкриває шлях до нових можливостей в сфері спадкування та управління спадковими активами. Вони забезпечують прозорість, автоматизацію та економічність, що робить їх привабливим інструментом для спадкоємності в децентралізованих комп’ютерних системах.