РОЗРОБКА ТА НАВЧАННЯ НАЙРОННОЇ МЕРЕЖІ ЗА ДОПОМОГОЮ RAY - СЕВЕРИНЕНКО, ДАНИЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Документ описує розробку та навчання нейронної мережі за допомогою фреймворка Ray, зосереджуючись на випадку з набором даних Fashion MNIST. Описано вплив машинного навчання у різних галузях і здатність обробляти великі масиви даних з високою точністю. Ray допомагає упоратися з викликами масштабування ML-застосунків, забезпечуючи простоту розробки складних систем та управління великомасштабними обчисленнями. Описано технічний процес підготовки, тренування та валідації нейронної мережі для розпізнавання зображень одягу з набору Fashion MNIST за допомогою Ray. Подано архітектуру нейронної мережі з різними шарами, включаючи ReLU і відмову, для нелінійності та регуляції. Тренування включає розподілені обчислення, демонструючи здатність Ray обробляти обчислення на різному обладнанні. Ray Train, що спрощує масштабування глибокого навчання, дозволяє масштабувати моделі без значних змін коду, підвищуючи продуктивність розробників. Дослідження завершується успішним створенням та тренуванням нейронної мережі з використанням Ray, підкреслюючи ефективність фреймворка у підвищенні продуктивності систем ML.