ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ МІСЬКИХ ТРАНСПОРТНИХ СИСТЕМ: КЛАСИФІКАЦІЯ ПІДХОДІВ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ УКРАЇНИ - ПОСТРЕЛКО, ЄВГЕНІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті досліджуються сучасні підходи до цифрової трансформації міських транспортних систем з акцентом на їх класифікацію, приклади впровадження в Україні та за кордоном, а також розробку адаптивної моделі для українських міст. На основі аналізу інфраструктурних, організаційних і цифрових рішень, автор формулює рекомендації щодо поетапного впровадження систем управління транспортними потоками з використанням відкритих даних, API та інструментів візуалізації. Стаття також пропонує критерії для оцінки ефективності таких рішень та підкреслює роль муніципалітетів, ІТ-сектору і громадськості у формуванні сталої міської мобільності.