РЕКОМЕНДАЦІЙНА СИСТЕМА ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ НА ОСНОВІ РЕГРЕСІЙНОЇ МОДЕЛІ АНАЛІЗУ ЗАРПЛАТ В ІТ-ГАЛУЗІ - ПАСЕМКО, ІГОР; ХУДИЙ, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі описано процес розробки та функціонування рекомендаційної системи для абітурієнтів на основі регресійної моделі аналізу зарплат в ІТ-галузі. Абітурієнти часто орієнтуються лише на особисті уподобання або загальну популярність напрямку, не маючи достатньої інформації про фінансові перспективи. Рекомендаційна система, що аналізує реальні дані про зарплати в ІТ-компаніях, допоможе усунути цей інформаційний бар’єр та сприятиме більш усвідомленому вибору навчальної програми.