ОЦІНКА ЗАБРУДНЕННЯ ҐРУНТІВ УНАСЛІДОК ПАДІННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ ЯК ОБ’ЄКТУ ЕКОЛОГІЧНОГО ІНСПЕКТУВАННЯ (НА ПРИКЛАДІ СЕЛА КРАСНОСІЛКА СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ) - ШЕВЧЕНКО, СЕРГІЙ; ЄФРЕМОВА, ОЛЬГА; ШЕВЧУК, НАТАЛІЯ; СТОПНЮК, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі здійснено еколого-геохімічну оцінку забруднення ґрунтів унаслідок падіння БПЛА, виявлено формування локалізованих зон інтенсивного забруднення важкими металами та розроблено рекомендації щодо екологічного інспектування та біологічної рекультивації забруднених територій.