ПРОБЛЕМА ОПТИМАЛЬНОЇ ДИСКРЕТИЗАЦІЇ НИЗЬКОЧАСТОТНИХ ТА СМУГОВИХ СИГНАЛІВ В КІБЕРФІЗИЧНИХ СИСТЕМАХ З АНАЛОГОВИМИ ІНТЕРФЕЙСАМИ - ЧЕСАНОВСЬКИЙ, ІВАН; КАРПОВА, ЛЕСЯ; ТАБЕНСЬКИЙ, СЕРГІЙ; ПЛОЩИК, АННА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В статті розглядається проблема вибору оптимальної частоти дискретизації в задачах цифрової обробки сигналів з обмеженою смугою частот. Досліджено і систематизовано різні підходи особливо в частині дискретизації смугових сигналів, сформовано практичні рекомендації для вирішення даної проблеми враховуючи такі фактори, як надмірність вибірки, співвідношення сигнал/шум, стабільність вузлів дискретизатора тощо. Запропоновано різні підходи та критерії оптимальності процесу дискретизації, що забезпечують компактне та точне представлення сигналу.