МЕТОД ФОРМУВАННЯ ПУЛУ ВИБІРКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН НА ОСНОВІ ГЕНЕТИЧНОГО АЛГОРИТМУ - ПЛАХТІЙ, НАЗАРІЙ; ПАСІЧНИК, ОЛЕКСАНДР; МАНЗЮК, ЕДУАРД; СКРИПНИК, ТЕТЯНА; ПЕТРОВСЬКИЙ, СЕРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі розглядається створення методу формування пулу вибіркових навчальних дисциплін на основі генетичного алгоритму та його реалізація як інформаційної системи. Актуальність дослідження полягає в зростаючому інтересі до впровадження ефективних методів управління навчальними програмами в закладах вищої освіти. Генетичні алгоритми, які вже успішно використовуються в різних галузях, надають можливість автоматизованого вибору дисциплін, що відповідають потребам студентів та меті навчання.