АДАПТАЦІЯ ПРОЦЕСУ ГНУТТЯ ТОНКОЛИСТОВОЇ ЗАГОТОВКИ ПІД ІСНУЮЧІ МОЖЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА - МОЛОДЕЦЬКА, ТЕТЯНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У статті проаналізовано різні способи отримання профільованої заготовки з тонколистового металу. Встановлено, що використання поетапного однокутового вільного згинання розширює можливості роботи з великим розмаїттям деталей і зменшує час переналаштування виробничих умов під різні профілі деталей. Виявлено, що обраний спосіб згинання фактично не торкається деталей інструменту повністю, що зменшує вплив сил тертя на заготовку. За рахунок цього формування деталі забезпечується мінімальним зусиллям прикладеним до пуансона.