ПРИСТРІЙ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ФІЗІОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ТА МІКРОКЛІМАТУ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ЛЮДИНИ - БІЛИЙ, ВІТАЛІЙ; БОНДАРЕНКО, ВІКТОР; БОНДАРЕНКО, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В даній статті описано інноваційний пристрій для оцінки впливу фізіологічних параметрів і умов мікроклімату на продуктивність людини. Проаналізовано основні фактори, що впливають на продуктивність, і вибрано ключові параметри для моніторингу, серед яких частота серцевих скорочень, рівень кисню та глюкози в крові, температура тіла, інтенсивність фізичної активності, а також температура, вологість та якість повітря. Розроблено структурну схему пристрою з використанням мікроконтролера nRF52840 і датчиків для відстеження вибраних параметрів. Пристрій демонструє високу енергоефективність та інтеграцію з мобільними пристроями через Bluetooth LE. Проведено короткострокове дослідження, результати якого підтверджують потенціал пристрою для моніторингу стану здоров’я та продуктивності.