ДОСЛІДЖЕННЯ СПОСОБІВ ОБРОБКИ РОСЛИННИХ ВІДХОДІВ ДЛЯ ВИДІЛЕННЯ ЦЕЛЮЛОЗНИХ ВОЛОКОН – НАПОВНЮВАЧІВ БІООСНОВНИХ ПОКРИТТІВ - ГАЛИШ, ВІТА; ВОРОБЙОВА, ВІКТОРІЯ; МИРОНЮК, ОЛЕКСІЙ; ТРУС, ІННА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі розглянуто різні методи обробки стебел кукурудзи з метою виділення целюлозних волокон для їх потенційного використання у біоосновних покриттях. Основна увага приділялася видаленню нецелюлозних компонентів та їхньому впливу на структуру кінцевого продукту.