ІДЕНТИФІКАЦІЯ ЇСТІВНИХ ДИКОРОСІВ ЗА АНАЛІЗОМ ЗОБРАЖЕНЬ З ВИКОРИСТАННЯМ СИСТЕМНОГО ТА МЕРЕЖЕВОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ПАСІЧНИК, ОЛЕКСАНДР; СКРИПНИК, ТЕТЯНА; МАНЗЮК, ЕДУАРД; БАБАК, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В роботі наведено метод ідентифікації їстівних дикоросів за аналізом зображень Основою методу є нейромережеві засоби. Для забезпечення належної практичної цінності спроєктованого методу створено відповідне програмне рішення, ефективність якого визначається рівнем використання можливостей системного програмного забезпечення, а інтегрованість у сучасні загальні господарчі системи – правильним використанням мережевого програмного забезпечення. Представлено результати тестування спроєктованого методу та його програмної реалізації на прикладі одного з найпоширеніших їстівних дикоросів.